Newgarden på hospitalet efter Iowa løb

Som om at søndagens løb ikke var dramatisk nok for Josef Newgarden, sluttede eftermiddagen på en endnu mere dramatisk måde.

Den dobbelte NTT Indycar Series mester udgik fra føringen af løbet, da bilen skred ud, og ramte betonmuren på Iowa Speedway baglæns.

Det i sig selv så udramatisk ud, men det var alligevel et hårdt uheld. Derfor blev lørdagens løbsvinder også sendt til banens Medical Center, for at blive tjekket – som alle kørere, der udgår af et løb på grund af et uheld bliver.

Her blev han hurtigt frigivet fra uden anmærkninger, men der var alligevel et eller andet som virkede mærkeligt, da han gav interview lige bagefter. Hans attitude og tale virkede lidt anderledes end hvad man ellers ser fra ham.

Men han var frigivet, og kunne herefter frit tage tilbage til holdet, og tilbage til hans autocamper.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com

Senere på eftermiddagen falder han pludselig om, udenfor autocamperen, og bliver med det samme hjulpet på banens Medical Center. Han har fået en flænge i baghovedet, så lægerne tager ingen chancer, og vælger at flyve ham til det nærmeste hospital, for at foretage en masser scanninger og prøver. Der var absolut intet at se på disse prøver, men de valgte alligevel at beholde ham natten over.

Mandag blev han udskrevet fra hospitalet, og kunne tage hjem til Nashville og slappe af. Det var to varme dage i Iowa, så måske har det bare været dehydrering.

Team Penske regner med at han er frisk igen til weekendens løb på Indianapolis Motor Speedway, men i sidste ende skal Indycar lægerne afgøre det på torsdag, hvilket er standard procedure, efter en kører har været på hospitalet, uanset om det så bare er en brækket lillefinger.

Skulle han ikke blive clearet til weekendens løb, har Team Penske allerede offentliggjort at Santino Ferrucci står standby til at overtage bilen. Ferrucci har været inde og ude af serien i det seneste par sæsoner. Selvom han ikke tidligere har kørt for Team Penske, er han nok den kører med mest erfaring i den nuværende bil, som ikke er fast kører i 2022 sæsonen – og som vel og mærke ikke har kontrakt med Honda, hvilket udelukker James Hinchcliffe som afløser. Canadieren har meget tætte forbindelser til det japanske bilmærke, og kan derfor ikke hoppe i en Team Penske Chevrolet.

Relaterede nyheder